Eigen Honden historie

MacMurphy (17 augustus 1991 - 2 september 2006)


MacMurphy is geboren bij een varkensboer in Bourtange.
Vandaar wellicht de krul in zijn staart ?MacMurphy was een echte gezinshond en speelde graag met de kinderen in de sneeuw. Hij genoot van zijn vrijheid. Hij is meegeweest op trektocht door Nederland en sliep in een tentje.


MacMurphy was de laatste 3 jaren doof, dement en incontinent, maar genoot tot op de laatste dag van het leven. Hij is onderweg naar de dierenarts aan de gevolgen van een maagtorsie overleden.MacMurphy (17 augustus 1991 - 2 september 2006)

Klik hier om naar de galerie te gaan.


MacMaggie (22 maart 1995 - 5 juni 2008)


MacMaggie was één van de 75 pups bij een broodfokker. Toen wij haar kochten was ze ruim 4 maand oud en had nog niets van de wereld gezien. Auto's, fietsers maar ook andere dieren waren vreemd voor haar.
Ze was leergierig en heeft de schade ingehaald. MacMaggie was de enige hond die met alle andere dieren samen kon. Die vertrouwd was met katten en geen mens kwaad deed.
Lekker samen met Hektor de hele dag buiten liggen in weer en wind (terwijl ze kunnen schuilen!). (2005)
Maggie was de laatste 3 jaren van haar leven al dement en doof. Maar door middel van gebaren die we altijd al gebruikt hebben konden we haar toch in huis halen enz.
Maggie op haar favoriete plekje waar ze een goed overzicht had (2007)
Maggie kreeg ernstige problemen met de achterhand en kon de laatste dagen niet meer zelfstandig opstaan en lopen. Haar eetlust was verdwenen en ze vervuilde zichzelf.

Tijdens de laatste dagen van het leven van Maggie is Meghan niet van de zijde van Maggie geweken. Toen Maggie door, niet meer te eten, problemen kreeg met het warm houden van zichzelf hebben we haar onder een deken gelegd. Meghan is op de deken en stijf tegen Maggie aan gaan liggen en na verloop van de tijd werd Maggie weer warm en kon de deken weer af.Stip (30 juni 1995 - 26 september 2008)


Stip was een cadeau van Mieke haar moeder voor onze dochter Masja.
Op 13-jarige leeftijd hebben wij Stip in moeten laten slapen. Ze had een bult op haar hoofd wat een tumor bleek te zijn, die het botweefsel al aan het wegvreten was.

Alle broertjes en zusjes van Stip zijn al vroegtijdig overleden (5 tot 6 jarige leeftijd). Stip heeft een hoop meegemaakt in haar leven, maar als een echte Jack Russell liet ze niet snel merken dat ze ergens last van had. Ze was altijd heel erg duidelijk aanwezig in ons huis en we zullen haar dan ook heel erg gaan missen.

Lieve Stip, bedankt voor de mooie jaren. Rust zacht.

Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)